Intel steekt 17 miljard euro in Duitse chipfabrieken

Intel steekt 17 miljard euro in Duitse chipfabrieken Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Intel wil 17 miljard euro investeren in de bouw van twee chipfabrieken in het Duitse Maagdenburg. De nieuwe fabriek moet Europa minder afhankelijk maken van chipproducenten in Azië. Ook in andere Europese landen belooft Intel grote investeringen te gaan doen, schrijft The New York Times. In totaal gaat het om 33 miljard euro.
  • De ministers van Financiën in de EU hebben overeenstemming bereikt voor het instellen van een CO2-heffing op bepaalde goederen en grondstoffen uit landen met lagere milieu- en klimaateisen dan Nederland. De zogeheten Carbon Border Adjustment Mechanism is onder andere op toepassing op de import van cement, kunstmest, staal, ijzer, aluminium en stroom, schrijft Bloomberg.
  • Vanwege een coronauitbraak ligt de elektronicaproductie in de Chinese stad Shenzen grotendeels stil. Onder andere Foxconn heeft last van de maatregelen, schrijft NRC.
  • In het zwartste scenario kan het kabinet bij een ernstig gastekort genoodzaakt zijn om in het hele delen van Nederland af te sluiten van het netwerk. Dat schrijft het AD in een interview met klimaatminister Jetten. Daarvoor heeft de regering inmiddels noodplannen opgesteld.