IP en PoE als basis voor uw gebouw gebonden installatie

IP en PoE als basis voor uw gebouw gebonden installatie Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Netwerkinfrastructuren van deze tijd zijn steeds vaker de drager van diverse gebouw gebonden installaties. Waar vroeger vooral telefonie en datatransmissie werden toegepast, verloopt nu bijvoorbeeld ook camerabeveiliging, toegangscontrole of tv-distributie via IP-netwerken. Deze technologische ontwikkeling leidt tot een belangrijke besparing, omdat er minder verschillende infrastructuren hoeven te worden geïnstalleerd. Ook in het voeden van installatie-onderdelen  is er een trend gaande waarbij een verschuiving plaatsvindt van traditioneel gevoede installatie-onderdelen naar Power over Ethernet. Samen met de netwerkinfrastructuur vormt dit de ruggengraat van een gebouw.

Het kunnen toepassen van nieuwe technologieën als PoE valt samen met de bouwkundige inrichting van het pand. Het is daarom belangrijk om samen te werken met gebouweigenaren, beheerders en gebouwarchitecten. Het in een vroeg stadium van de bouw mee denken over de bouwkundige inrichting is van groot belang in de ontwikkeling van het netwerkinfrastructuur.

Forehand staat al jaren bekend om het delen van kennis in diverse technische handboeken. Deze handboeken worden tegenwoordig ook voorzien van installatierichtlijnen en projectdetails omtrent de passieve infrastructuur en aanvullende richtlijnen met betrekking tot de optimale uitrol van een PoE-enabled netwerk.

De ratificatie van de IEEE802.3bt maakt PoE-installaties tot 90 Watt mogelijk. Met dit vermogen is het mogelijk om pc’s en beeldschermen te voeden via het netwerk. Deze schermen zijn dus niet voorzien van een 230Volt voeding en worden volledig geconnecteerd via het netwerk. Dit leid tevens tot minder energieverbruik en lagere beheerskosten, in hedendaagse smart buildings ligt de focus vaak op een zo laag mogelijk energieverbruik en efficiënt beheer en onderhoud, wat mogelijk wordt gemaakt door devices die uitgeschakeld kunnen worden wanneer deze niet nodig zijn.

In de presentatie van Richard Vermeulen wordt u op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen rondom PoE en IP. De opgedane ervaringen aangaande de samenwerking tussen de verschillende installatiedelen, en de belangrijkste uitkomsten van de business case “Smart Hotel” komen aan de orde.

Meld u nu gratis aan als bezoeker van de Conferentie Bits, Bricks & Behaviour en maak kennis met de exposanten en de laatste ontwikkelingen binnen gebouw automatisering.

Gratis aanmelden kan via deze link.

De conferentie vindt tegelijk plaats met het evenement Smart Homes & Intelligent Buildings. Bezoekers hebben toegang tot beide programma’s en de gemeenschappelijke informatiemarkt.