Itech IT8800 serie DC belastingen

Itech IT8800 serie DC belastingen Door: TT&MS

De IT8800 serie DC belastingen van Itech zijn gelijkstroombelastingen voor vermogens van 150 W tot 55 kW. Er zijn maar liefst 38 uitvoeringen; daarmee zijn stromen tot 1.500 A mogelijk. Er zijn zeven spanningsbereiken van 60 V tot 1000 V.

Eigenschappen

De elektronische belastingen van de Itech IT8800 serie kunnen in veel modes werken: Constante- spanning, stroom, weerstand, vermogen en ook de zogenoemde CR-LED mode. Met deze laatste kan een LED belasting worden gesimuleerd.

Een greep uit de verdere functies die beschikbaar zijn bij deze electronic load:

  • Remote sense functie
  • Meetresolutie 0.1 mV, 0.01 mA
  • Instelbare flanken van de stroompuls van 100 µA/µs tot 2.5 A/µs
  • CR-LED bedrijf maakt het mogelijk om de rimpel te simuleren bij het testen van LED drivers. Daarmee wordt het verbeteren van de snelheid en stabiliteit van de regellus mogelijk, ook bij PWM dimmen
  • Dynamische testen tot 25 kHz

Er zijn functies voor batterijtesten, automatisch testen en kortsluittesten. Elk model van de IT8800 serie heeft precisie- en real-time voltage- en stroommetingen met een snelheid tot 50 kHz. Daarnaast is er een unieke functie voor het meten van de stijg- en daaltijd van een testspanning. Voor het testen van voedingen en zekeringen is dit belangrijk. De actuele stroom kan via de stroom-monitor uitgang zichtbaar gemaakt worden op een oscilloscoop. Verder is er een OCP/OPP testfunctie, niet te verwarren met de eigen beveiliging van deze load. Deze functie wordt voornamelijk gebruikt voor het testen van de beveiliging van de DUT zoals Lithium batterij boards, en power modules.

De instellingen kunnen worden opgeslagen om ze op elk moment terug te kunnen roepen. Bij power-off blijven de laatste instellingen bewaard.

De besturing gaat via het frontpaneel of via een PC. Ook is een analoge interface aanwezig voor aansturing door bijvoorbeeld een PLC in industriële productieomgevingen. Voor de IT8800 serie zijn verschillende software tools en Labview drivers beschikbaar.

De IT8800 is beveiligd tegen overspanning, overstroom, hoogvermogen, temperatuur en ompoling.

Toepassingen

Deze belastingen met hoog vermogen zijn ontworpen voor diverse testen in de industrie, defensie, lucht- en ruimtevaart zoals laadstations, ontladen van (auto)accu’s en efficiency tests, testen van de nominale stroom van board elektronica en servo systemen, server voedingen, telecommunicatie voedingen, energieopslagsystemen, generatoren, LED drivers, MOSFETs, IGBTs, PFC modules, condensator(bank)en, gelijkrichters en UPS-en.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de datasheet.