Kabinet versoepelt maatregelen voor winkels, onderwijs en sport

Kabinet versoepelt maatregelen voor winkels, onderwijs en sport Door: Federatie van Technologie Branches
  • Het RIVM meldt donderdag 33.436 nieuwe positieve coronatests. Dat zijn er 1318 meer dan woensdag.
  • Niet-essentiële winkels mogen vanaf zaterdag weer open op afspraak. Ook gaan het mbo en hoger onderwijs weer open voor fysiek onderwijs. Ook komen er versoepelingen voor contactberoepen en sport, maar de horeca blijft nog dicht, meldt RTL Nieuws. Vrijdag volgt een persconferentie.
  • Europese bedrijven hebben in 2021 weer evenveel geïnvesteerd als voor de coronacrisis. Bovendien zijn Nederlandse bedrijven verantwoordelijk voor de meeste groene investeringen. Dat meldt de Europese Investeringsbank.
  • Terwijl het beschikbare aanbod aan woningen verder opdroogt (-23 procent), zijn de huizenprijzen het afgelopen kwartaal sterk gestegen. In de laatste drie maanden van 2021 steeg de gemiddelde woningprijs in Nederland met 20,7 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2020, meldt de NVM. Ook in regio’s buiten de randstad werden huizen tot 25 procent duurder.
  • In totaal 29 bedrijven, waaronder FrieslandCampina, ABN AMRO, KLM en Tata Steel, zijn door Milieudefensie opgeroepen op om binnen drie maanden plannen te presenteren waarmee zij hun CO2-uitstoot reduceren. Als zij dit niet doen, overweegt de milieuorganisatie juridische stappen te zetten, schrijft Trouw.
  • De coronacrisis heeft het chiptekort weliswaar tijdelijk nijpender gemaakt, maar het tekort speelde al langer in de markt. Oorzaak is dat steeds meer apparaten chips gebruiken. Dat zegt Peter Wennink, CEO van chipmachinefabrikant ASML, tegen NU.nl. Wennink verwacht dat het chiptekort voorlopig nog zal aanhouden en dat de grote vraag door iedereen is onderschat.