Keysight en Raditeq ondertekenen MoU t.b.v. verbetering van EMC testen

Keysight en Raditeq ondertekenen MoU t.b.v. verbetering van EMC testen Door: Raditeq B.V.

Woensdag 13 maart 2024 tekenden Keysight Technologies en Raditeq op de beurs EMV 2024 een Memorandum of Understanding (MoU) om samen het uitvoeren van EMC-testen efficiënter uit te voeren. Hierbij is afgesproken dat de integratie van de Pathwave Laboratory Information Management System (LIMS) van Keysight en de EMC test software RadiMation van Raditeq gezamenlijk worden gepromoot.

EMC validatie van elektronica

Met de snelle acceptatie van elektronica is het valideren van de elektromagnetische compatibiliteit (EMC) van systemen en systeemcomponenten een cruciale stap geworden om ervoor te zorgen dat ze goed samenwerken voor de veiligheid en functionaliteit van voertuigen. Fabrikanten hebben intensieve EMC-tests nodig om ervoor te zorgen dat onbedoelde elektromagnetische interferentie (EMI) en elektromagnetische gevoeligheid (EMS) binnen de gespecificeerde limieten blijven en dat elektronische componenten immuun zijn voor interferentie van externe elektromagnetische bronnen. Dit is een complexe taak die slimme en efficiënte EMC-tests vereist, evenals een holistisch beheer van EMC-laboratoriumactiviteiten.

 

Samenwerking Keysight en Raditeq

Keysight en Raditeq B.V. onderkennen deze uitdagingen en hebben daarom deze MoU ondertekend om de inspanningen op het gebied van EMC-testmanagement te bundelen. De partners zijn overeengekomen een gecombineerde softwareoplossing te creëren waarmee autofabrikanten EMC-testprocessen in het laboratorium kunnen vereenvoudigen en versnellen. Volgens de voorwaarden van het MoU zullen de twee bedrijven RadiMation® Pro EMC, software voor testcontrole en -uitvoering, integreren in PathWave Lab Operations for EMC Test, een laboratoriumbeheerplatform (LIMS) dat EMC-testprojecten op holistische wijze beheert. Deze gecombineerde softwareoplossing maakt een optimalisatie en versnelling van de hele laboratoriumworkflow mogelijk: van het complete en geautomatiseerde testen van apparatuur onder test (EUT) tot het efficiënte beheer van administratieve taken zoals geautomatiseerde planning en het genereren van testrapporten.

RadiMation open software

De samenwerking met Keysight Technologies onderstreept de strategie van Raditeq om een ​​EMC-test softwarepakket te leveren dat open staat voor alle merken EMC-hardware, EMC-standaarden en laboratoriumsoftware”, aldus John de Rooij, RadiMation Project Manager, Raditeq. “De combinatie van RadiMation en PathWave Lab Operations biedt onze klanten een geïntegreerde en krachtige oplossing voor EMC-testen.”

De gecombineerde softwareoplossing omvat: ·       RadiMation® Pro EMC test- en meetsoftware maakt volledig conforme, geautomatiseerde EMC-testen werkelijkheid. Het ondersteunt alle gangbare EMC-teststandaarden in één softwarepakket en stelt de gebruiker zelfs in staat klantspecifieke tests te definiëren.·       PathWave Lab Operations voor EMC test vormt een aanvulling op RadiMation® Pro en ondersteunt een holistische laboratoriumworkflow vanaf het verzoek van de klant tot het definitieve testrapport. Deze laboratoriumbeheersoftware versnelt de EMC-testlaboratoriumactiviteiten door workflows te moderniseren, de testplanning te optimaliseren en het genereren van rapporten te automatiseren.

Vereenvoudigd laboratoriumbeheer

We zijn blij dat we onze inspanningen kunnen combineren met Raditeq B.V en hun EMC-testexperts om de EMC-testervaring voor onze klanten te optimaliseren op basis van de complementaire mogelijkheden van onze twee softwareoplossingen”, aldus Sven Kopacz, Autonomous Vehicle Section Manager, Automotive and Energy Solutions , Keysight Technologies. “Met deze samenwerking stellen we onze klanten in staat de complexe testuitvoering te vereenvoudigen en een holistisch laboratoriumbeheer mogelijk te maken, terwijl de time-to-market wordt verkort door versnelling van het hele proces.

 

Op de EMV’2024 vakbeurs die plaatsvond van 12 t/m 14 maart in Köln is de MoU door René Dijkstra (Raditeq) en Sven Kopacz (Keysight) officieel ondertekend en bekrachtigd.