Klaar voor de energietransitie

Klaar voor de energietransitie Door: Dirksen Opleidingen B.V.

De energietransitie. De inzet is minder energiegebruik, energie vanuit duurzame (niet-fossiele) bronnen en Nederland ‘van het gas af’. Voor de energietransitie zijn installaties nodig en… vooral veel goed opgeleide professionals.

Vanuit de vraag hoe Dirksen Opleidingen op een goede, toekomstbestendige wijze professionals op kunnen leiden, zijn wij aan de slag gegaan met het opzetten van een opleidingsprogramma, in overleg met inhoudsdeskundigen. Het opleidingsprogramma start met de installatie van afzonderlijke installaties en het verschaffen van de juiste basiskennis. Denk hierbij aan pv-installaties, laadpalen en warmtepompen.

Het vervolg van het opleidingsprogramma op hbo-niveau betreft het samenvoegen van afzonderlijke installaties tot één geïntegreerd (energiemanagement)systeem. Voor een goed functionerend energiemanagementsysteem is het noodzakelijk om te weten welke opbrengst je hebt uit alternatieve energiebronnen en wat het verbruik is (ook van specifieke apparaten). Bovendien bieden we je de kennis om het systeem veilig online af te lezen en beheren.

Door installaties te integreren in één energiemanagementsysteem kun je een groter rendement realiseren en jouw bijdrage aan de energietransitie vergroten.

Opleidingsprogramma Energietransitie

Losse installaties (mbo-niveau)

Systeemintegratie (hbo-niveau)

Vragen?
Voor vragen neem contact opnemen met Martijn Caelen: mcaelen@dirksen.nl / 026-  3 544 623.