Kort economisch coronanieuws van 1 oktober

Kort economisch coronanieuws van 1 oktober Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • De verkoop van auto’s is in september met 21,9 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Dat melden de RAI Vereniging, BOVAG en RDC. Als gevolg van de coronacrisis maken mensen minder kilometers met de auto en is de noodzaak voor de aankoop van een nieuwe auto lager.
  • In de vier maanden van maart tot en met juni zijn er 10.067 personen in Nederland overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus, meldt het CBS. Bij 2270 was het virus de vermoedelijke oorzaak, bij 7797 personen is het coronavirus vastgesteld als doodsoorzaak.
  • Er zijn in week 39 volgens de laatste cijfers 63 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 5 meer dan in week 38, zegt het CBS.
  • Het techniekonderwijs op basisscholen komt door de pandemie onder druk te staan, schrijft het FD. De steun vanuit het bedrijfsleven is minder vanzelfsprekend en scholen stellen andere prioriteiten.
  • Bijna 800 schoolgebouwen in basis- en voortgezet onderwijs voldoen niet aan de bestaande normen voor ventilatie, zo blijkt uit onderzoek van de Rijksoverheid. Het kabinet stelt 360 miljoen euro beschikbaar om schoolbesturen en gemeenten te helpen met aanpassingen aan de ventilatiesystemen.