Kort economisch coronanieuws van 10 november

Kort economisch coronanieuws van 10 november Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het RIVM meldt op dinsdag 4695 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er 6 minder dan maandag. De R-waarde, het besmettingsgetal, is gedaald naar 0.91. Verder zijn er 258 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, 81 meer dan maandag.

  • Een experimentele antilichamentherapie tegen corona van de farmaceut Eli Lilly is goedgekeurd door de Amerikaanse medicijnautoriteit FDA. Het middel, bamlanivimab geheten, vermindert de kans op een ziekenhuisopname of een bezoek aan de eerste hulp bij milde tot matige coronaklachten.

  • Door het overlijden van een van de deelnemers aan een onderzoek naar een mogelijk Chinees coronavaccin Sinovac, zijn proeven in Brazilië stilgelegd, schrijft The Washington Post. De Braziliaanse regering kondigde in oktober aan om 46 miljoen doses Sinovac te kopen.

  • Het Europees Parlement en EU-voorzitter Duitsland hebben een akkoord bereikt over de nieuwe Europese meerjarenbegroting. Ook over het coronaherstelfonds is overeenstemming, meldt het FD.

  • Als gevolg van de coronacrisis zijn er tussen februari en juni 125.000 banen verdwenen. Dat meldt het UWV. Het aantal WW-uitkeringen is met 16 procent gestegen naar 278.000.