Kort economisch coronanieuws van 13 november

Kort economisch coronanieuws van 13 november Door: FHI
  • Op vrijdag meldt het RIVM 6109 nieuwe coronabesmettingen gemeld, 458 meer dan donderdag. Er zijn 170 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis.
  • De Nederlandse economie heeft in het derde kwartaal weer de weg omhoog gevonden. In juli, augustus en september steeg het bruto binnenlands product met 7,7 procent ten opzichte van de drie maanden ervoor. Een record, meldt het CBS. Bovendien doet Nederland het beter dan het EU-gemiddelde.
  • Het gaat ook relatief goed met de werkgelegenheid: in het derde kwartaal van 2020 waren er 164 duizend banen meer dan een kwartaal eerder. Bovendien groeide het aantal vacatures, zegt het CBS.
  • Een analyse van het CBS laat zien dat ruim een kwart van de mkb-bedrijven een beroep heeft gedaan op de diverse overheidsregelingen. Bedrijven actief in de zorg maakten relatief weinig gebruik van de regelingen in de tweede ronde, schrijft het FD.
  • Leden van werkgeversvereniging AWVN willen dat thuiswerkvergoedingen belastingvrij worden. Ook moeten bestaande vergoedingsregelingen voor woon-werkverkeer op de schop. De AWVN geeft bedrijven het advies een ‘waarjewerkt-budget’ in te voeren.