Kort economisch coronanieuws van 14 januari

Kort economisch coronanieuws van 14 januari Door: FHI
  • Het RIVM meldt donderdag 6575 nieuwe positieve coronatests, 437 meer dan woensdag. De bezetting in de ziekenhuizen laat een lichte daling zien.
  • Het feit dat uit een flesje coronavaccin van Pfizer/BioNTech niet vijf maar zes doses gehaald kunnen worden, heeft geen consequenties voor de leveringen aan Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het concern aan NU.nl. Hierdoor krijgt Nederland meer vaccins binnen dan waar eerder rekening mee is gehouden.
  • De Duitse economie is vorig jaar met 5 procent gekrompen. Ook het begrotingstekort liep op naar 158 miljard euro ofwel 4,8 procent van het bbp. Dat meldt het Statistisches Bundesamt. Het is de stevigste krimp sinds de financiële crisis van 2009.
  • De gemiddelde huizenprijs is in het vierde kwartaal van 2020 opgelopen naar een recordhoogte van 365.000 euro. Dat schrijft de NVM. Het gaat om een stijging ten opzichte van 2019 van 11,6 procent.
  • Norwegian Airlines stopt met het aanbieden van goedkope trans-Atlantische vluchten van Europa naar de VS. De budgetmaatschappij gaat zich, gedwongen door de coronacrisis, uitsluitend richten op vluchten binnen Europa. Het aantal toestellen daalt van 140 naar vijftig stuks, meldt Bloomberg.