Kort economisch coronanieuws van 16 december

Kort economisch coronanieuws van 16 december Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt woensdag 11.214 coronabesmettingen, 4550 meer dan dinsdag. Dit hoge aantal is deels veroorzaakt door een inhaalslag na een systeemstoring. Er zijn 142 nieuwe ziekenhuisopnames voor coronapatiënten, 120 minder dan dinsdag.
  • Het kabinet heeft de regels voor ‘essentiële’ winkels aangescherpt. Uitsluitend winkels die primair levensmiddelen, drogisterijartikelen en diervoeding verkopen, mogen openblijven. De aanscherping komt nadat ketens als HEMA, Action en Wibra toch hun deuren openden, schrijft de NOS.
  • Amsterdam en Den Haag hebben grotere supermarkten toegestaan om hun openingstijden rond de feestdagen te verruimen. Met ruimere openingstijden hopen de twee steden het winkelend publiek te spreiden, zo is te lezen bij NRC.
  • Nederland heeft een goede kans om economisch gezien sterk uit de coronacrisis te komen, stelt het World Economic Forum. In een rapport werd de veerkracht van 37 landen onderzocht. Nederland eindigde op de vierde plaats, achter Finland, Zweden en Denemarken.
  • Het Chinese Fosun Pharma heeft minimaal honderd miljoen coronavaccins besteld bij de Duitse farmaceut Biontech. Het land wil niet alleen afhankelijk zijn van de vaccins die door de Chinese producenten Sinopharm en Sinovac zijn ontwikkeld, meldt Reuters.