Kort economisch coronanieuws van 16 oktober

Kort economisch coronanieuws van 16 oktober Door: FHI
  • Op vrijdag is het aantal dagelijkse nieuwe coronabesmettingen uitgekomen op 7997, 172 meer dan donderdag, zo meldt het RIVM. Er liggen 27 coronapatiënten meer in het ziekenhuis, in totaal 1553.
  • Ook in België neemt het aantal besmettingen snel toe: in een week tijd is de hoeveelheid verdubbeld naar bijna zesduizend per dag. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke noemt de Belgische situatie “ernstiger dan in Frankrijk en Nederland”, zo bericht de VRT.
  • Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus en de Belgische minister van binnenlandse zaken Annelies Verlinden roepen gezamenlijk op om reizen tussen de twee landen te beperken tot wat strikt noodzakelijk is. De grenzen blijven wel open.
  • De Franse regering wil 20 miljard euro lenen om het mkb garanties af te geven voor bankleningen, zo meldt Forbes op basis van Reuters. Het programma moet de impact van de coronacrisis op het mkb beperken en volgend jaar operationeel zijn.
  • In de EU zijn in september voor het eerst dit jaar meer auto’s geregistreerd dan dezelfde maand een jaar gelden. Het gaat om 933.987 nieuw auto’s, 3,1 procent meer dan in augustus, meldt ACEA.