Kort economisch coronanieuws van 17 december

Kort economisch coronanieuws van 17 december Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Op donderdag meldt het RIVM 12.844 nieuwe coronabesmettingen, 1642 meer dan woensdag. In dit totaalcijfer is wel een correctie meegenomen na een computerstoring, maar het RIVM noemt de aantallen hoog. Verder zijn er 221 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, een stijging van 79 personen.
  • Het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson en het Nederlandse dochterbedrijf Jansen is volgens de Belgische topman Paul Stoffels eind maart of begin april klaar voor vaccinatieprogramma’s. Uiterlijk eind januari moet het onderzoek in de derde ronde zijn afgerond.
  • Door de coronacrisis krijgt de horeca een geschat omzetverlies van 40 procent voor zijn kiezen. Dat zegt het Economische Bureau van ING. Ook volgend jaar zal de horeca kampen met een omzetdaling van circa 20 procent. Het kan nog jaren duren voordat de omzetten weer op het oude niveau zijn.
  • Luchtvaartmaatschappijen TUI en Corendon stoppen met vakantievluchten. Verder zal minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) onderzoeken of het mogelijk is om voor reizigers op Schiphol een reisverklaring te verplichten.