Kort economisch coronanieuws van 17 november

Kort economisch coronanieuws van 17 november Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt maandag 4320 nieuwe bevestigde coronabesmettingen, 547 minder dan maandag. Er zijn 256 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, 83 meer dan zondag.
  • Ondanks de daling in nieuwe besmettingen is het niet zeker dat de huidige maatregelen sterk versoepeld kunnen worden. Dat meldt de NOS op basis van een interview met epidemioloog Susan van den Hof. Mogelijk kunnen er wel rond Kerst en nieuwjaar tijdelijke versoepelingen mogelijk zijn.
  • De regering wil als eerste zorgmedewerkers en kwetsbare groepen vaccineren zodra coronavaccins beschikbaar komen. In een tweede ronde zijn mensen met een vitaal beroep aan de beurt. Daarna volgt de rest, schrijft NRC.
  • De bereidheid tot vaccinatie is onder met name jongeren afgenomen, blijkt uit onderzoek van I&O Research. Slechts 60 procent zou zich laten vaccineren zodra een coronavaccin beschikbaar is. Mensen vertrouwen de snelheid niet waarmee de ontwikkeling van vaccins gaat. Het aandeel principiële bezwaren is beperkt.
  • De Franse horeca moet mogelijk tot in ieder geval midden januari gesloten blijven. Dat meldt France Info radio. Volgens de minister van volksgezondheid Olivier Véran begint Frankrijk het virus onder controle te krijgen, maar is het nog niet zo ver.