Kort economisch coronanieuws van 18 augustus

Kort economisch coronanieuws van 18 augustus Door: FHI
  • Afgelopen week zijn er 4013 nieuwe personen in Nederland gemeld die positief getest zijn op het coronavirus, meldt het RIVM Dat komt neer op 23 minder dan het aantal personen in de week ervoor. Het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens is gestegen.
  • In Frankrijk worden vanaf 1 september mondkapjes op het werk verplicht, schrijft NRC. De maatregel is door minister van Werkgelegenheid Élisabeth Borne genomen op advies van het Franse ministerie van Volksgezondheid.
  • Het kabinet overweegt om de beloofde verlaging van de winstbelasting van 25 procent naar 21,7 procent te schrappen in de aankomende begroting. Volgens het FD kan dit zorgen voor meer ruimte voor een pakket aan stimuleringsmaatregelen.
  • Circa 15 procent van de Nederlanders heeft inkomen verloren als gevolg van de coronapandemie, zegt het Nibud. Gemiddeld komt het inkomstenverlies uit op 930 euro minder per maand. Vooral zelfstandigen en werkenden met een flexibel dienstverband zijn getroffen.
  • Medewerkers van standbouwbedrijven zitten als gevolg van de coronacrisis massaal thuis, meldt Nu.nl op basis van cijfers van brancheorganisatie CLC-Vecta. Momenteel zit al meer dan een kwart thuis en mogelijk loopt dit aantal dit najaar op naar meer dan de helft.