Kort economisch coronanieuws van 18 december

Kort economisch coronanieuws van 18 december Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het RIVM meldt voor vrijdag 12.028 nieuwe besmettingen. Dat zijn er 795 minder dan donderdag. In de ziekenhuizen zijn 264 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Dat zijn 43 meer nieuwe opnames dan op donderdag. 
  • Bijna driekwart van de Nederlanders is voor het invoeren van een vaccinatiebewijs, zo blijkt uit onderzoek onder 1640 Nederlanders. Het vaccinatiebewijs kan gebruikt worden om gevaccineerden meer vrijheid te laten genieten dan niet-ingeënte mensen. 
  • Een groep experts van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft een positief advies gegeven voor het coronavaccin van Moderna, meldt Reuters. Daarmee wordt naar alle waarschijnlijkheid het tweede vaccin, na het coronavaccin van Pfizer en BioNTech, door de FDA op korte termijn goedgekeurd. 
  • Een twaalftal grote Nederlandse ondernemingen heeft bij een rondgang van Nieuwsuur aangegeven dat zij ook na de coronacrisis veel minder zakenvluchten verwachten te zullen uitvoeren. Naast de omarming van digitale middelen speelt ook CO2-reductie een belangrijke rol. De dalende vraag naar zakelijke vluchten heeft een grote impact op vliegmaatschappijen. 
  • Philips heeft voor een bedrag van 2,8 miljard dollar het Amerikaanse BioTelemetry overgenomen. Het bedrijf is gespecialiseerd in onlinehartbewaking en -diagnose. Met de overname wil Philips zich meer gaan richten op thuisdiagnostiek, schrijft het FD.