Kort economisch coronanieuws van 18 november

Kort economisch coronanieuws van 18 november Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt woensdag 4628 nieuwe positieve tests, maar het zijn er waarschijnlijk ongeveer duizend meer. Er is opnieuw sprake van een computerstoring. Wederom is er sprake van een aanzienlijke stijging. Het aantal nieuwe coronapatiënten in ziekenhuizen (192 voor woensdag) daalt wel.
  • De tijd tussen het maken van een afspraak voor een coronatest en het krijgen van de testuitslag is inmiddels gedaald tot gemiddeld 36 uur. Dat zei André van der Zande van de Landelijke Coördinatiestructuur Testcapaciteit woensdag in de Tweede Kamer, schrijft de NOS. Eind september was dat nog 81 uur.
  • Pfizer zegt dat uit de laatste testen blijkt dat zijn coronavaccin voor 95 procent effectief is. Bij 65-plussers is dat 94 procent. Pfizer wil nu versnelde toelating in de VS, meldt NU.nl.
  • De luchtvaartsector moet er rekening mee houden dat verliezen tot ver in 2022 kunnen aanhouden als gevolg van de coronacrisis. Dat concludeert onderzoeksbureau Moody’s in een onderzoek waar het FD over schrijft.
  • VN-hulporganisatie Unicef is bezig met voorbereidingen om coronavaccins naar de armste landen van de wereld te kunnen vervoeren. De organisatie heeft daarover deze week met tientallen luchtvaartmaatschappijen en vrachtvervoerders overlegd, meldt Bloomberg.