Kort economisch coronanieuws van 2 november

Kort economisch coronanieuws van 2 november Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Bij het RIVM zijn maandag 8306 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 430 minder dan gisteren. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding meldt 239 nieuwe coronapatiënten die zijn opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis.
  • Het kabinet heeft 9,2 miljoen sneltests voor het coronavirus besteld bij Becton Dickinson (BD). Medio november moeten de eerste tests afgeleverd worden. Met de sneltests wil de regering de teststrategie versterken.
  • Mogelijk zal het kabinet morgen de gedeeltelijke lockdown verder aanscherpen om het aantal besmettingen sneller omlaag te brengen. Er wordt gedacht over het sluiten van musea en bioscopen, evenals pretparken en dierentuinen, meldt NRC.
  • Werkgevers in met name de industrie en retail raden werknemers af of verbieden zelfs om de corona-app te gebruiken, schrijft Trouw. De werkgevers, grotendeels mkb-bedrijven met tot negen werknemers, zouden bang zijn dat werknemers tien dagen in quarantaine moeten bij een melding.
  • De HEMA moet als gevolg van de pandemie bijna 100 miljoen euro afschrijven. De warenhuisketen verwacht bovendien de komende jaren minder winst te maken dan eerder voorspeld was, schrijft het FD.