Kort economisch coronanieuws van 20 oktober

Kort economisch coronanieuws van 20 oktober Door: FHI
  • Dinsdag zijn er 8192 coronabesmettingen gemeld door het RIVM, een nieuw dagrecord en 171 meer dan een dag eerder.
  • In de regio Rotterdam hebben twee mbo-scholen toegezegd dat alle leerlingen een stageplaats zullen krijgen. Samen met de gemeente Rotterdam, werkgeversorganisatie VNO-NCW, MKB Rotterdam-Rijnmond en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven hebben mbo-scholen Albeda en Zadkine daarvoor een actieplan opgesteld, bericht het AD.
  • Zakenreisconcern BCD Travel schrapt wereldwijd 3000 van de 14.000 banen, zo is te lezen in het FD. Onduidelijk is nog hoeveel banen in Nederland verloren zullen gaan.
  • De steunmaatregelen die landen in de Eurozone hebben genomen om de coronacrisis te beteugelen, zorgen voor een gezamenlijk begrotingstekort van 976 miljard euro. Dat meldt de Financial Times. Voor volgend jaar wordt het begrotingstekort geschat op circa 700 miljard euro.
  • De meeste Europese landen zijn harder getroffen door de eerste coronagolf dan Nederland, zegt het CBS. De Nederlandse economie kromp in het tweede kwartaal van dit jaar met 8,5 procent, tegenover een Duitse krimp van 9,7 procent en 12,1 procent in België.