Kort economisch coronanieuws van 24 september

Kort economisch coronanieuws van 24 september Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het RIVM heeft sinds woensdagochtend 2.544 bevestigde meldingen binnengekregen over positieve coronatests, tweehonderd meer dan de dag daarvoor en de vierde dagelijkse stijging op rij. Ook het aantal doden stijgt: het RIVM meldt 16 overleden mensen.
  • Après-skiën wordt komende winter verboden in Oostenrijk. Eten en drinken mag alleen nog zittend in de horeca. Ook worden mondkapjes verplicht in skiliften, meldt de NOS.
  • Edwin Boel, projectleider van het Landelijk Coördinatieteam Diagnostische Keten (LCDK), zegt in een interview met NU.nl dat zij overvallen zijn door de snel toegenomen vraag naar coronatesten. Hij denkt in oktober de capaciteitsproblemen te hebben opgelost.
  • Een aantal Brabantse horecabedrijven sluiten vrijwillig tijdelijk hun deuren, schrijft het Brabants Dagblad. Zij zeggen een grote stijging te zien van coronabesmettingen onder met name jongeren. Per week bekijken de ondernemers of het verantwoord is om weer open te gaan.
  • Een groep werkgevers in Amsterdam heeft afspraken gemaakt over het spreiden van werktijden en thuiswerken zo goed mogelijk te faciliteren, meldt het FD. Het gaat om onder andere de gemeente Amsterdam, de provincie Noord-Holland, Vervoerregio Amsterdam, advocatengroep Loyens & Loeff, ABN Amro en de Schiphol Group.