Kort economisch coronanieuws van 25 januari

Kort economisch coronanieuws van 25 januari Door: FHI
  • Het RIVM meldt op maandag 4129 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er 775 minder dan zondag en beneden het weekgemiddelde. Verder meldt het ministerie van VWS dat er op zondag 152.000 Nederlanders gevaccineerd waren tegen het coronavirus.
  • Moderna claimt dat zijn vaccin ook beschermt tegen nieuwe varianten van het coronavirus, waaronder de Britse en Zuid-Afrikaanse varianten.
  • Farmaceut Merck & Co. is juist gestopt met de doorontwikkeling van zijn twee experimentele vaccins. Beide vaccins, op basis van verzwakte virussen in plaats van RNA-technologie, lieten slechtere resultaten zien op het gebied van immuniteit dan natuurlijke infecties met het coronavirus of bestaande vaccins, zo zegt het bedrijf. Merck & Co. gaat zich nu richten op behandelingen voor COVID-19.
  • Het aantal buitenlandse toeristen is in 2020 met 65 procent gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Ook het aantal bezoekers uit eigen land dat vorig jaar naar campings, hotels en vakantiehuisjes ging, daalde als gevolg van de coronacrisis met een kwart, blijkt uit NTBC-cijfers.
  • Mede dankzij de coronapandemie heeft Philips een goed jaar achter de rug. Het bedrijf leverde met name meer beademingsapparaten. In het vierde kwartaal van 2020 kwam de omzetgroei van Philips uit op 7 procent, zo is op de website van de multinational te lezen.