Kort economisch coronanieuws van 26 oktober

Kort economisch coronanieuws van 26 oktober Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Maandag noteert het RIVM 10.353 coronabesmettingen. Dat zijn er 145 meer dan zondag en is een nieuw record. De aantallen nieuwe ziekenhuisopnames (78) en sterfgevallen (26) als gevolg van corona zijn afgenomen.
  • Het kabinet zal dinsdag naar verwachting niet met nieuwe ingrijpende maatregelen komen, schrijft de NOS. Volgens de regering is het nog te vroeg om conclusies te trekken uit de besmettingscijfers.
  • Duitsland zal dinsdag besluiten of er nieuwe maatregelen nodig zijn om het coronavirus in te dammen. Volgens bondskanselier Merkel staat Duitsland zware maanden te wachten en is de situatie zeer ernstig, maar het land hoopt met het oog op de langzaam aansterkende economie een nationale lockdown te voorkomen.
  • Het door AstraZenica ontwikkelde coronavaccin levert een robuuste afweer op bij ouderen. Volgens de Financial Times zorgt het vaccin er voor dat er beschermende antilichamen en T-cellen worden opgebouwd.
  • De MBO Raad maakt zich ernstig zorgen over het oplopende tekort aan stageplaatsen en de beperkingen van online lessen voor de half miljoen studenten in het middelbaar beroepsonderwijs. In Trouw roept de organisatie op voor meer geld vanuit de overheid.