Kort economisch coronanieuws van 27 juli

Kort economisch coronanieuws van 27 juli Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland roepen de leden op een tweede golf corona te voorkomen door de coronaregels te blijven volgen. Ook wijzen zij op het belang van een goede en vernieuwende aanpak van het kabinet.
  • Vakantiehuizen in Nederland zijn in trek, schrijft het FD. Vooral vrijstaande recreatiewoningen in het hogere segment worden goed verkocht.
  • Na harde klappen door de coronacrisis zijn ondernemers in Duitsland minder pessimistisch. In juli is de barometer voor het ondernemersvertrouwen voor de derde maand op rij gestegen, zegt onderzoeksbureau Ifo. De zogeheten Ifo-index steeg van 86,3 in juni naar 90,5 in juli.
  • Het farmaceutische bedrijf Moderna is begonnen met het laatste teststadium van zijn coronavaccin. Het vaccin zal op dertigduizend Amerikanen getest worden. De laatste fase moet aantonen dat het middel veilig is.
  • België neemt opnieuw strenge maatregelen naar aanleiding van het stijgende aantal coronabesmettingen, meldt de VRT. De Nationale Veiligheidsraad heeft besloten dat het maximale aantal toegestane sociale contacten per gezin wordt teruggeschroefd van vijftien naar vijf.