Kort economisch coronanieuws van 28 oktober

Kort economisch coronanieuws van 28 oktober Door: FHI
  • Op woensdag meldt het RIVM 8213 nieuwe coronabesmettingen. Door een technische storing is dit aantal echter niet correct: voor morgen wordt een correctie verwacht. Verder meldt het RIVM 92 nieuwe ziekenhuisopnames, 17 minder dan dinsdag. Ook het aantal coronadoden (54) neemt met 16 af.
  • Er komen eind november in enkele grote steden in totaal 25 sneltestlocaties. Ook komen er zeven ‘XL-testlocaties’ waar naast sneltests ook reguliere PCR-tests worden afgenomen. Deze moeten in december gereed zijn, meldt NRC.
  • Mogelijk komt er gedurende de kerstperiode een negatief reisadvies voor vakanties naar het buitenland. Dat is op te maken uit een advies van het Outbreak Management Team, zo bericht de NOS. De reisbranche reageert woedend.
  • De Nederlandse bevolkingsgroei is door de coronapandemie bijna gehalveerd, zo blijkt uit cijfers van het CBS over het derde kwartaal. Immigranten blijven weg en er was in het voorjaar een hogere sterfte. In het derde kwartaal kwamen er 39 duizend nieuwe inwoners bij.
  • Boeing ontslaat wereldwijd nog eens zevenduizend banen. Eerder had de vliegtuigbouwer al twaalfduizend banen geschrapt. Naast de coronacrisis spelen ook de problemen rond de 737 MAX een rol in de reorganisatieplannen. Tot eind 2021 verdwijnen er dertigduizend banen bij Boeing, schrijft het FD.