Kort economisch coronanieuws van 5 februari

Kort economisch coronanieuws van 5 februari Door: FHI
  • Het RIVM meldt op vrijdag 4365 nieuwe besmettingen. Dat zijn er 135 meer dan gisteren. Op dit moment melden de ziekenhuizen 2052 patiënten met corona. Gisteren waren dat er nog 2121.
  • Als de EU het vaccinatietempo niet verzesvoudigd, dan kan de Europese economie een extra klap van circa 90 miljard euro krijgen. Dat hebben verzekeraars Allianz en Euler Hermes berekend, meldt het FD.
  • Janssen, onderdeel van farmaceut Johnson & Johnson, heeft een versnelde goedkeuring van zijn vaccin aangevraagd aan de Amerikaanse medicijnautoriteit FDA. Uit testen blijkt het vaccin in 66 procent van de gevallen te beschermen tegen het coronavirus.
  • De EU heeft de grootschalige productie van coronavaccins door farmaceuten onderschat. Dat zegt Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, in een interview met onder andere Politico. Von der Leyen vreest ook voor wereldwijde tekorten aan ruwe grondstoffen voor vaccins of nieuwe problemen in de productielijnen.
  • Het Belgische biotechbedrijf Argenx doet het goed op de Europese en Amerikaanse beurzen. Het bedrijf ontwikkelt geneesmiddelen op basis van antilichamen uit lamabloed. In circa 30 uur tijd wist Argenx bijna 1 miljard euro op te halen, meldt de VRT.