Kort economisch coronanieuws van 5 januari

Kort economisch coronanieuws van 5 januari Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het RIVM meldt dinsdag 6.412 nieuwe positieve coronatests. Dat is minder dan het gemiddelde van de zeven voorgaande dagen wat op 8.248 ligt. Volgens het RIVM blijven er echter ‘overtuigende effecten’ van de harde lockdown uit.
  • Het aantal coronapatiënten op Nederlandse IC-afdelingen is gegroeid naar 731, een toename van dertien ten opzichte van maandag. Er liggen momenteel 2.159 coronapatiënten op andere ziekenhuisafdelingen. Dat zijn er 29 meer dan maandag.
  • De Europese Unie voert onderhandelingen met farmaceuten Pfizer en Biontech over een overeenkomst voor 100 miljoen nieuwe doses van hun coronavaccin. Dat meldt Bloomberg. Ook is er een optie op nog eens 200 miljoen doses.
  • De Nederlandse bevolking is als gevolg van de coronacrisis vorig jaar veel minder gegroeid dan verwacht. Er kwamen per saldo 63.000 inwoners bij, circa de helft minder dan in 2019, zo meldt het CBS.
  • De bereidheid onder de Nederlandse bevolking om zich in te laten enten tegen het coronavirus is toegenomen. Momenteel zegt 75 procent van de Nederlanders zich te willen laten inenten, tegenover 69 procent enkele weken geleden. Dat schrijft de NOS op basis van een peiling van onderzoeksbureau Ipsos.