Kort economisch coronanieuws van 6 mei

Kort economisch coronanieuws van 6 mei Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • De Europese economie beleeft dit jaar een diepe recessie, maar zal volgend jaar deels herstellen. Dat zegt de Europese Commissie. Dit jaar zal de krimp uitkomen op 7,7 procent, maar de groei zal volgend jaar 6,3 procent bedragen, zo stelt het dagelijks bestuur van de EU.

  • <p">Vooral de dienstensector in Europa krijgt harde klappen. Volgens de inkoopmanagers van IHS Markit daalde de Purchasing Managers Index (PMI) voor de dienstensector van 26,4 in maart naar 12,0 over april, schrijft het Financieele Dagblad.
  • Ondernemers met een goed verhaal kunnen nog altijd terecht bij durfinvesteerders, ondanks dat veel van deze start-ups in financiële nood verkeren. Volgens het FD beschikken durfinvesteerders over tientallen miljoenen in fondsen voor jonge bedrijven.

  • Nederland zal het aantal tests op antistoffen flink verhogen na een aankoop in China. Het gaat om serologische tests die inzicht moeten verschaffen in hoe het virus zich in Nederland verspreidt en hoe antistoffen zich ontwikkelen bij mensen die het coronavirus hebben gehad, schrijft NRC.