Kort economisch coronanieuws van 7 oktober

Kort economisch coronanieuws van 7 oktober Door: FHI
  • Het aantal besmettingen met het coronavirus is in Nederland woensdag de grens van 5000 genaderd. Het RIVM meldt 4989 nieuwe gevallen. Opnieuw zijn Amsterdam en Rotterdam de steden met de meeste besmettingen.
  • Twee corona-sneltests zijn goed bevonden door onderzoekers en komen beschikbaar. Het gaat om eiwittests van BD en Abbott, schrijft het AD. De sneltests, die in een kwartier een uitslag geven, kunnen een potentiële doorbraak vormen voor het vastgelopen testbeleid.
  • De labcapaciteit voor het uitvoeren van coronatests is ten opzichte van eind augustus met 20.000 uitgebreid naar 51.000, meldt de NOS. Er is meer testmateriaal ingekocht en er is meer testcapaciteit door het inschakelen van laboratoria in Duitsland en bij vestigingen van Synlab.
  • In Brussel gaat een groot deel van de horeca voor een maand op slot. Alleen restaurants blijven open, schrijft de VRT. Na Madrid is Brussel de meest besmette hoofdstad van Europa.
  • Banken en verzekeraars zijn bang dat veel ondernemers door de coronacrisis in de schulden belanden en lanceren daarom de dienst Geldfit Zakelijk. Deze zakelijke schuldhulp wordt gratis aangeboden, zo zegt Geert Gladdines van de NVB op BNR.