Kort economisch coronanieuws van 8 februari 2021

Kort economisch coronanieuws van 8 februari 2021 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het RIVM meldt op maandag 2273 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er 1667 minder dan een dag eerder, maar veel coronateststraten waren zondag gesloten. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames met coronapatiënten is maandag met 18 gedaald tot 40.
  • De avondklok is door het demissionaire kabinet verlengd tot en met 2 maart, zo is te lezen in de Telegraaf. Nog zeker drie weken mag niemand na 21.00 uur de straat nog op zonder goede reden.
  • Zuid-Afrika schort het gebruik van het AstraZeneca-vaccin tijdelijk op, meldt de NOS. Volgens onderzoek zou zijn gebleken dat het vaccin niet goed werkt tegen de Zuid-Afrikaanse variant. Het Verenigd Koninkrijk en Duitsland ontkennen dat het vaccin niet goed zou werken.
  • Mensen die zich in coronatijd eenzamer voelen, zullen 40 tot 50 procent meer zorgkosten maken dan mensen die dit niet ervaren, schrijft NU.nl. Een op de tien Nederlanders voelt zich zeer eenzaam en vier op de tien in enige mate.
  • KLM heeft een wereldprimeur met het uitvoeren van een commerciële passagiersvlucht waarbij gebruik werd gemaakt van synthetische kerosine. De brandstof voor de Boeing 737 werd geproduceerd door Shell op basis van water, CO2 en landbouwafval, meldt de Rijksoverheid.