Kort economisch nieuws van 10 februari 2021

Kort economisch nieuws van 10 februari 2021 Door: FHI
  • Het RIVM meldt 3226 nieuwe bevestigde coronabesmettingen op woensdag. Dat zijn er 1455 meer dan dinsdag. Doordat testlocaties eerder deze week gesloten waren, zijn de aantallen vertekend. In de ziekenhuizen liggen momenteel 1990 mensen met corona. Dat waren er dinsdag 2010.
  • Commissievoorzitter Ursula von der Leyen is tijdens een debat in het Europees Parlement door het stof gegaan voor fouten die zijn gemaakt in het vaccinbeleid van de EU, schrijft de NOS. Volgens Von der Leyen bleek de productie van coronavaccins veel ingewikkelder dan de EU had gedacht.
  • De Europese Commissie overweegt een verzoek in te dienen bij het Verenigd Koninkrijk waarin het om twee maanden extra bedenktijd vraagt om de brexitovereenkomst te ratificeren. De verlenging zou nodig zijn om de teksten naar alle 24 erkende Europese talen te vertalen, meldt het FD.
  • AstraZeneca wil met de Duitse farmaceut IDT Biologika gaan samenwerken om zo de productie van zijn coronavaccin te vergroten. Het Brits-Zweedse farmaceutische bedrijf laat wel weten dat de nieuwe fabrieken pas vanaf eind 2022 gaan draaien.
  • De Vlaamse overheid gaat op grote schaal wekelijks speekseltests afnemen bij leerkrachten, schrijft Het Nieuwsblad. Volgens de RAG, het ‘Vlaamse RIVM’, is het nuttig om te testen, mits de overige testcapaciteit niet onder druk komt.