Kort economisch nieuws van 15 februari 2021

Kort economisch nieuws van 15 februari 2021 Door: FHI
  • Het RIVM meldt maandag 2875 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 584 minder dan zondag. Gemiddeld genomen daalt het aantal besmettingen. In de ziekenhuizen nam de bezetting licht toe.
  • Uit cijfers van Eurostat blijkt dat het herstel van de Europese industrie na de klappen door de coronacrisis zich eind 2020 niet heeft doorgezet. In december daalde de industriële productie met 1,6 procent ten opzichte van november 2020.
  • Meer dan de helft van de Japanse bedrijven meent dat de Olympische Spelen dit jaar in Tokio moeten worden uitgesteld of geannuleerd, meldt Reuters op basis van Japans onderzoek. De spelen staan vooralsnog gepland op een startdatum van 23 juli.
  • Het tekort aan chips nekt nu ook bedrijven in België. In de fabriek van Audi Brussels zullen deze week geen auto’s worden gebouwd, schrijft De Tijd. In Brussel bouwt Audi de elektrische e-tron. Volgens een artikel van de NOS kampen vrijwel alle autobedrijven met tekorten aan computerchips, een gevolg van de coronacrisis.
  • Voormalig Microsoft-topman Bill Gates zegt in een interview met de BBC dat het oplossen van de coronacrisis vele malen eenvoudiger is dan het voorkomen van verdere opwarming van de aarde. In de energietransitie spelen overheden de sleutelrol, zo stelt Gates.