Kort economisch nieuws van 16 maart 2021

Kort economisch nieuws van 16 maart 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Afgelopen week waren er 39.500 nieuwe coronabesmettingen, meldt het RIVM. Dat is een toename van 24 procent met de week ervoor. Er zijn meer tests uitgevoerd, waarbij vooral meer jongeren en kinderen positief testen. Op dagbasis noteert het RIVM 4985 nieuwe infecties, 564 minder dan maandag.
  • Pfizer en Biontech gaan tien miljoen coronavaccins eerder leveren. Dat heeft de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen laten weten. De leveringen waren eigenlijk gepland voor het derde en vierde kwartaal, maar zijn door een soepeler productie naar voren gehaald.
  • In Duitsland is het aantal met corona besmette mensen exponentieel aan het groeien. Dat zegt epidemioloog Dirk Brockmann van het Robert Koch Institut (RKI) op de ARD. Ook in België is inmiddels sprake van een stijgende trend richting een derde golf, schrijft de VRT.
  • België blijft vaccineren met het coronavaccin van AstraZeneca. Volgens een aantal experts, die De Tijd sprak, wegen de voordelen sterk op tegen de nadelen. Nederland en een aantal andere EU-landen zijn wel tijdelijk gestopt.
  • In de Franse regio Bretagne is een nieuwe variant van het coronavirus opgedoken, meldt het gezondheidsministerie. De nieuwe variant is lastig op te sporen omdat het onontdekt kan blijven bij een PCR-test, schrijft de NOS.