Kort economisch nieuws van 19 maart 2021

Kort economisch nieuws van 19 maart 2021 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het RIVM meldt vrijdag 7425 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er 1254 meer dan donderdag en hoger dan het weekgemiddelde van vorige week (6054).
  • De rechtbank Den Haag heeft een zaak van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) rondom de uitbetaling van subsidies in het kader van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) niet ontvankelijk verklaard. De zaak hoort volgens de rechtbank niet bij de civiele rechter thuis, maar moet worden voorgelegd aan een bestuursrechter, schrijft RTL Nieuws.
  • Organisatoren van concerten, festivals, sportwedstrijden en congressen kunnen vanaf 1 juli weer beginnen met het plannen van hun evenementen. Mochten de evenementen niet door kunnen gaan na 1 juli, dan moeten de organisatoren een annuleringssubsidie van de overheid. Deze bedraagt maximaal 80 procent als een gift. De overige 20 procent bedraagt een lening. Er is een bedrag van 385 miljoen euro voor het garantiefonds gereserveerd, meldt de Rijksoverheid.
  • Een kwart miljoen bedrijven heeft uitstel gekregen voor de betaling van in totaal bijna 16 miljard euro aan belastingen. Dat meldt NU.nl op basis van data van het ministerie van Financiën.
  • Het familiebedrijf VDL, een van de grootste industriële bedrijven van Nederland, noteert betere resultaten. In het vierde kwartaal groeide de omzet en voor 2021 verwacht VDL een omzetgroei van 10 procent, schrijft het FD. Ook de werkgelegenheid bleef grotendeels op peil.