Kort economisch nieuws van 2 september 2021

Kort economisch nieuws van 2 september 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt 2821 positieve coronatests op donderdag. Dat zijn er 30 minder dan woensdag.
  • De provincie Noord-Holland vraagt zich openlijk af of de installaties van Tata Steel in IJmuiden kunnen blijven voortbestaan. Aanleiding is een alarmerend RIVM-rapport over de impact van de uitstoot op met name kinderen, zo schrijft RTL Nieuws.
  • Er is ‘geen dringende behoefte’ om boostershots van het coronavaccins te geven aan volledig gevaccineerde personen die niet tot een risicogroep behoren. Dat stelt het EMA. Het medicijnagentschap zegt dat alle goedgekeurde vaccins op momenteel goed beschermen tegen ernstige ziekte, opname en overlijden.
  • BMW heeft ambities uitgesproken om de uitstoot van CO2 drastisch te beperken. De autofabrikant wil de emissies van nieuwe auto’s en de productie ervan in 2030 met 40 procent verlagen ten opzichte van de uitstoot in 2019, zo meldt het FD. Eerder lag het doel op een reductie van 30 procent.
  • Pensioenfonds Horeca & Catering gaat niet langer beleggen in fossiele energiebedrijven. Het is het eerste Nederlandse fonds dat volledig uit olie, kolen en gas wil stappen.