Kort economisch nieuws van 20 oktober 2021

Kort economisch nieuws van 20 oktober 2021 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het RIVM meldt woensdag 4609 nieuwe positieve coronatests. Dat zijn er 679 meer dan dinsdag en het hoogste aantal sinds 24 juli.
  • Nederlandse bedrijven hebben in 2020 voor ruim 2,1 miljard euro aan milieu-investeringen gedaan. In totaal bedroeg de toename 931 miljoen euro. Het gaat met name om uitgaves voor windmolens, zonneparken en luchtfilters, meldt het CBS.
  • In nieuwe gasvelden bij Tytsjerksteradiel mag niet worden geboord naar gas, heeft demissionair minister van Economische Zaken en Klimaat Stef Blok bekendgemaakt. De gaswinning in de bestaande velden mag wel doorgaan. Gasproducent Vermilion wilde gaan boren in de nieuwe gasvelden maar stuitte op veel lokaal verzet.
  • In Duitsland zijn de producentenprijzen in september met meer dan 14 procent gestegen ten opzichte van september 2020, meldt Destatis. Het gaat om de grootste stijging sinds de oliecrisis van 1974.
  • Ondanks de ondertekening van het klimaatakkoord van Parijs, groeit wereldwijd de winning van fossiele energie. Dat zegt VN-milieubureau Unep. Deze ontwikkeling staat haaks op de wereldwijde ambitie om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad.