Kort economisch nieuws van 23 augustus 2021

Kort economisch nieuws van 23 augustus 2021 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het RIVM meldt 2425 positieve coronatests op maandag. Dat zijn er 58 minder dan zondag. Gemiddeld stijgt het aantal positieve tests licht.
  • In het tweede kwartaal zijn er minder bedrijven geweest die een beroep hebben gedaan op de TVL-regeling. Het aantal aanvragen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten daalde met 44 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar, meldt de Rijksoverheid.
  • Een werkgever mag aan een werknemer vragen thuis te blijven werken als die persoon zich weigert te laten vaccineren. Dat zei arbeidsjurist Pascal Besselink bij BNR. Een werkgever kan dat doen omdat een ongevaccineerde werknemer gezondheidsrisico’s op de werkvloer kunnen opleveren.
  • In veel schoolgebouwen is de ventilatie nog altijd niet op orde, zegt vakbond CNV Onderwijs in het AD. Uit een peiling komt naar voren dat maar een derde van het personeel op het primair en voortgezet onderwijs vindt dat de ventilatie goed geregeld is. In het mbo is dat zelfs nog geen kwart.
  • Bestaande koopwoningen waren in juli 16,3 procent duurder dan een jaar eerder. Volgens het CBS gaat het om de grootste prijsstijging na oktober 2000. In juli werden volgens het Kadaster 19.043 woningen verkocht. Dat is bijna 16 procent minder dan vorig jaar.