Kort economisch nieuws van 23 november 2021

Kort economisch nieuws van 23 november 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt 23.039 besmettingen op dinsdag. Dat zijn er 8 minder dan maandag. Op weekniveau steeg het aantal positieve tests met 38 procent tot 154 duizend besmettingen, een nieuw record.
  • Door de recente aanscherping van de coronaregels is het aantal pintransacties gedaald, zo schrijft De Volkskrant op basis van transactiecijfers van ING. Met name in de horeca en de culturele sector wordt minder gepind.
  • Begin 2020 had 3,5 procent van de huishoudens in Nederland een vermogen van 1 miljoen euro of meer. Al sinds 2014 komen er miljonairs bij, meldt het CBS.
  • Het plan van Tata Steel om vanaf 2030 staal te produceren met waterstof is haalbaar. Dat zegt consultant Roland Berger in een onderzoek in opdracht van de staalfabrikant en FNV Metaal. Wel is overheidssteun een noodzaak.
  • België en Denemarken hebben een akkoord gesloten voor de aanleg van een connectiekabel voor de levering van Deense windenergie. De onderzeese kabel zal circa 600 kilometer lang worden. In 2030 wil Denemarken een kunstmatig eiland aanleggen waar 3GW aan windparken mee verbonden zal worden. Overschotten kunnen via de kabel naar België geëxporteerd worden, meldt De Tijd.