Kort economisch nieuws van 24 november 2021

Kort economisch nieuws van 24 november 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt 23.789 nieuwe positieve tests op woensdag. Dat zijn er 785 meer dan dinsdag.
  • VVD, D66, CDA en ChristenUnie pleiten voor de terugkeer van loonsteun als de huidige coronamaatregelen langer dan drie weken blijven duren. De Tweede Kamer eist samen met werkgevers en werknemers een langetermijnplan over de coronasteun, schrijft het FD.
  • Meta, eigenaar van Facebook, is het techconcern dat in Zeewolde een enorme datacenter wil bouwen. Het bedrijf heeft documentatie ingediend die de bouw mogelijk moeten maken, schrijft de NOS. Voor het datapark, waar ook een campus moet verschijnen, is 1,6 miljoen vierkante meter gereserveerd.
  • De Duitse groenen, liberalen en sociaaldemocraten zijn tot een regeerakkoord gekomen, meldt De Tijd. Het SPD-kopstuk Olaf Scholz zal Angela Merkel opvolgen als bondskanselier. De zogeheten stoplichtcoalitie wil inzetten op modernisering van de economie en het tegengaan van klimaatverandering.
  • BMW, Hyundai, Mercedes-Benz, Ford en Volkswagen investeren 700 miljoen euro in de uitbreiding van een Europees netwerk van snelladers. In 2025 moet het samenwerkingsverband IONITY een capaciteit van circa duizend laadstations kunnen aanbieden.