Kort economisch nieuws van 26 mei 2021

Kort economisch nieuws van 26 mei 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt 2794 nieuwe coronabesmettingen op woensdag. Dat zijn er 285 meer dan dinsdag.
  • België stopt voorlopig met het toedienen van coronavaccins van Johnson & Johnson (ook bekend als het Janssen-vaccin) onder 41-minners nadat een vrouw jonger dan 40 in een ziekenhuis is overleden. Dat meldt de VRT.
  • Veel mkb-bedrijven staan er ondanks de coronacrisis nog steeds goed voor. Dat stelt accountantsorganisatie SRA op basis van een analyse van 6600 jaarrekeningen over 2020. Veel kleinere bedrijven zijn de crisis doorgekomen dankzij overheidssteun. De gemiddelde omzet steeg vorig jaar met 0,6 procent.
  • Om innovatie aan te jagen en betere concurrentie te realiseren moet de Rijksoverheid nauwer gaan samenwerken met de regio’s. Dat zegt de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie (AWTI). Met een verbeterde samenwerking kan de welvaart verbeteren, stelt het onafhankelijke adviesorgaan.
  • Het onbenutte arbeidspotentieel, semiwerklozen en onderbenutte deeltijdwerkers, is vorig jaar met 97.000 gestegen naar 1,1 miljoen mensen. Dat meldt het CBS. Het percentage ligt het hoogst in Groningen en Noord-Holland.