Kort economisch nieuws van 26 november 2021

Kort economisch nieuws van 26 november 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt 21.350 nieuwe positieve coronatests op vrijdag, 895 minder dan donderdag.
  • Nederland verbiedt vluchten uit zuidelijk Afrika vanaf vrijdag 12.00 uur. De regering neemt deze stap vanwege de zorgen over een nieuwe, nog besmettelijkere B.1.1.529-variant van het coronavirus, schrijft De Volkskrant.
  • De Amerikaanse autobouwer Rivian voert gesprekken met het ministerie van Economische Zaken over de mogelijke productie van elektrische auto’s in Nederland. Dat meldt het FD. Vanaf volgend jaar wil Rivian auto’s voor de Europese markt produceren. Ook het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zouden in de race zijn als mogelijke vestigingslocatie.
  • Wijkverplegers en huisartsen kunnen alleen nog "hoogstnoodzakelijke zorg" verlenen, zo meldt onder andere brancheorganisatie Actiz. De vraag naar zorg is toegenomen, terwijl veel zorgverleners thuis zitten door ziekte of quarantaine.
  • Op 1 januari 2021 stonden 187 duizend woningen leeg in Nederland. Dat komt volgens het CBS neer op 2,4 procent van alle woningen. De leegstand is met 3,4 procent het hoogst in zeer sterk verstedelijkte gebieden.