Kort economisch nieuws van 29 maart 2021

Kort economisch nieuws van 29 maart 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt op maandag 6824 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 667 minder dan zondag. De bezetting in de ziekenhuizen is gestegen.
  • De WHO denkt dat het zeer waarschijnlijk is dat het coronavirus via twee diersoorten op de mens is overgegaan. De kans dat het virus uit een laboratorium komt wordt als onwaarschijnlijk gezien, schrijft NU.nl.
  • De farmaceutische industrie wil meepraten in het Outbreak Management Team. De Nederlandse vereniging voor Farmaceutische Geneeskunde denkt dat er slagvaardiger en sneller kan worden opgetreden als de farmaceuten in het OMT een plek krijgen, zo meldt het AD. OMT-voorzitter Jaap van Dissel ziet weinig in het voorstel.
  • Een groeiend aantal autofabrikanten moet de productie stilleggen als gevolg van een tekort aan chips. Stellantis, voortgekomen uit de fusie tussen Fiat Chrysler en Peugeot, legt in Noord-Amerika een vijftal fabrieken plat, terwijl in China autobouwer NIO de productie vijf dagen stil moet leggen, zo is bij NU.nl te lezen.
  • Ondanks dat de coronacrisis 2020 domineerde, zijn Nederlanders toch tevreden met hun leven, zo meldt het CBS. Het aantal volwassenen dat het eigen leven een zeven of hoger geeft, steeg vorig jaar met 2 procent naar 66 procent.