Kort economisch nieuws van 3 september 2021

Kort economisch nieuws van 3 september 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt 2576 nieuwe coronabesmettingen op vrijdag. Dat zijn er 230 minder dan donderdag.
  • De uitstoot van broeikasgassen lag vorig jaar 25,4 procent lager dan in 1990, waarmee Nederland voldoet aan het Urgenda-vonnis. Dat komt mede door de sluiting van een kolencentralen, maar ook door een langdurige storing bij een kolencentrale in Rotterdam en een relatief hoge kolenprijs, schrijft RTL Nieuws.
  • PME, het pensioenfonds voor de metaal en technologische industrie, stopt met beleggingen in fossiele energie en steekt het vrijgekomen geld in hernieuwbare energie. Volgens het fonds, dat 62 miljard euro beheert, is dit nodig door de klimaatverandering. Donderdag gaf het kleinere pensioenfonds Horeca en Catering ook aan te stoppen met fossiele investeringen.
  • AstraZeneca en de Europese Commissie hebben een schikking getroffen over de vertraagde levering van vaccins. Het bedrijf belooft alsnog 300 miljoen vaccins te zullen leveren, schrijft NU.nl.
  • Het Digital Trust Center (DTC) begint een Informatiedienst die bedrijven bij ernstige cyberdreigingen en kwetsbaarheden actief gaat benaderen. Als proef komt er een pilot, waarvoor DTC 40 bedrijven zoekt. Doel is om ondernemingen weerbaarder te maken tegen onder andere ransomware-aanvallen.