Kort economisch nieuws van 30 augustus 2021

Kort economisch nieuws van 30 augustus 2021 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het RIVM meldt 2213 nieuwe positieve coronatests. Dat zijn er 115 minder dan zondag.
  • Het demissionaire kabinet heeft aangekondigd dat het gaat stoppen met de generieke coronasteunpakketten voor loonkosten en vaste lasten. Vanaf september zal er alleen aan bepaalde sectoren nog hulp worden geboden, zoals het nachtleven, toerisme en evenementen. Voor zelfstandigen komt er een tijdelijke bijstandsregel in, schrijft De Telegraaf.
  • Leaseplan wil dat alle personeelsleden die weer op kantoor gaan werken, gevaccineerd zijn. De vaccinatieplicht zal niet gecontroleerd worden. De vakbond FNV stelt in het FD dat deze eis niet rechtsgeldig is. In de Telegraaf stelt VNO-NCW dat werkgevers de mogelijkheid moeten krijgen om aan werknemers te vragen of ze zijn gevaccineerd.
  • De WHO vreest dat er in Europa voor december mogelijk een kwart miljoen mensen zullen overlijden aan het coronavirus. Met name de stagnerende vaccinatiegraad en het lage aantal vaccinaties in armere landen baren zorgen, zo is bij de NOS te lezen.
  • Het potje waaruit particulieren een subsidie ontvangen bij de aanschaf van een tweedehands elektrische auto krijgen, is leeg. In totaal hebben 6750 mensen een subsidie van 2000 euro ontvangen. Voor 2022 is 18,3 miljoen euro beschikbaar, meldt de Rijksoverheid.