Kort economisch nieuws van 6 april 2021

Kort economisch nieuws van 6 april 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches
  • De afgelopen week is het aantal positieve coronatesten (48.000 besmettingen) met 7 procent gedaald ten opzichte van de zeven dagen daarvoor. Ook het R-getal is gedaald, maar de bezetting in ziekenhuizen is toegenomen, met name op de IC’s.
  • In een discussiestuk van het IMF wordt gepleit voor gerichte kapitaalsinjecties van de overheid in levensvatbare mkb-bedrijven die door de coronacrisis in de moeilijkheden zijn gekomen. Vooral in Zuid-Europa zijn de risico’s groot dat mkb-bedrijven de coronacrisis niet overleven, meldt het FD.
  • D-reizen, een van de grootste reisorganisaties van Nederland, is failliet verklaard. Door de reisverboden kreeg het bedrijf nauwelijks geld binnen. Ook het voucherfonds was onvoldoende om D-reizen overeind te houden, schrijft de NOS.
  • Er vinden nauwelijks coronabesmettingen in de buitenlucht plaats, concludeert Iers onderzoek. Slechts 0,1 procent van de coronabesmettingen valt te herleiden naar contacten in de buitenlucht, zo bericht De Telegraaf.
  • Dats24, de tankstationdochter van de supermarktgroep Colruyt gaat groene stroom en aardgas verkopen aan particulieren in België. Met zonnedaken op zijn distributiecentra, windparken op zee en windmolens op land produceert Colruyt circa 2,7 keer zo veel stroom als het verbruikt, schrijft De Tijd.