Kort economisch nieuws van 6 juli 2021

Kort economisch nieuws van 6 juli 2021 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het RIVM meldt 2253 nieuwe coronabesmettingen, 728 meer dan maandag. Over de afgelopen zeven dagen is ook het aantal positieve tests verdubbeld naar gemiddeld 1220 positieve tests per dag.
  • Mensen die volledig zijn gevaccineerd, moeten voortaan twee weken wachten voordat ze toegang krijgen tot de horeca of evenementen waar geen 1,5 meter afstand mogelijk is. De aanscherping volgt op de oplopende besmettingscijfers, schrijft de NOS.
  • Ook in België neemt het aantal coronabesmettingen toe. Viroloog Steven Van Gucht zegt tegen De Tijd dat er geen reden tot paniek is en de toename grotendeels is te verklaren aan de toename van het aantal tests.
  • De export van goederen naar Duitsland is in de eerste vier maanden van 2021 met 10,5 procent gestegen naar een waarde van 40,6 miljard euro, zo meldt het CBS. Opvallend is dat het niet alleen een stijging is ten opzichte van vorig jaar, maar ook een exportgroei van 5 procent ten opzichte van 2019. In dat jaar stonden de exportcijfers op een historische hoogtepunt.
  • De industrie in Duitsland had in mei een minder goede maand dan april: er kwamen volgens het Duitse statistiekbureau Destatis 3,7 procent minder orders binnen. Uit landen buiten de EU daalde het aantal orders zelfs met 9 procent.