Kort economisch nieuws van 7 september 2021

Kort economisch nieuws van 7 september 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches
  • De afgelopen week is het aantal vastgestelde coronabesmettingen met 1,8 procent gestegen tot 17.890 positieve tests. Ook vorige week was er sprake van een heel lichte stijging, blijkt uit RIVM-cijfers. Het percentage positieve tests nam wel af.
  • In Nederland is de inflatie in augustus toegenomen tot 2,4 procent, zo meldt het CBS. Een belangrijke oorzaak van de toegenomen geldontwaarding zijn de duurdere zomervakanties.
  • Investeringsmaatschappijen Apax en Warburg Pincus hebben voor een bedrag van 5,1 miljard euro T-Mobile Nederland overgenomen van Deutsche Telekom en Tele2. Met 6,9 miljoen klanten is T-Mobile Nederland de grootste mobiele provider.
  • De wet die ervoor moest zorgen dat werkgevers sneller vaste contracten zouden uitdelen, lijkt niet te hebben gewerkt. Volgens onderzoek van ABN Amro, waar NRC over schrijft, heeft de wet gezorgd voor de opzegging van 77.000 tijdelijke banen. Veel van hen zijn als zzp’er in dienst gekomen. Vooral voor vrouwen, jongeren en lager opgeleide flexwerkers blijkt de wet niet te werken.
  • De Belgische firma Asco, een toeleverancier van de wereldwijde vliegtuigbouw, is overgenomen door de Oostenrijks-Zwitserse branchegenoot Montana Aerospace. Dat heeft Asco laten weten. Door de coronacrisis, cyberaanvallen en problemen rondom de Boeing 737 Max noteerde het bedrijf vorig jaar nog een miljoenenverlies.