Kort economisch nieuws van 8 april 2021

Kort economisch nieuws van 8 april 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt op donderdag 7833 nieuwe coronabesmettingen, 1439 meer dan woensdag. Toch daalt gemiddeld het aantal besmettingen. Ook in België is het aantal coronabesmettingen de afgelopen dagen licht aan het dalen, meldt de VRT.
  • Bedrijven die financieel profiteren van de coronacrisis en mensen met een hoog inkomen moeten tijdelijk meer gaan belasting gaan betalen. Daarvoor pleit het IMF. Volgens de financiële instelling kunnen overheden alleen op die manier de kosten voor de coronabestrijding blijven dekken.
  • In de reisbranche zijn als gevolg van de coronacrisis bijna een kwart van de banen verloren gegaan in 2020. Als daar het faillissement van D-reizen wordt meegenomen, komt dat aantal zelfs uit op een derde, schrijft RTL Nieuws.
  • Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW, wil dat er afscheid wordt genomen van de anderhalvemetermaatregelen als in mei op locaties met toegangstesten wordt gewerkt. In een interview met De Telegraaf erkent Thijssen dat de sneltests niet honderd procent waterdicht zijn, maar dat het ‘uiteindelijk een kwestie van durf is’.
  • Uit een enquête van de Vlaamse ondernemersorganisatie VOKA onder 150 Vlaamse bedrijven die veel handelen met het Verenigd Koninkrijk blijkt dat er sinds de Brexit er omzetdalingen tot bijna 6 procent zijn te zien. Ook zijn producten 5 procent duurder geworden, zo is te lezen bij de VRT.