KVK Flitspeiling: wat vindt de ondernemer nu van de overheidsregelingen?

KVK Flitspeiling: wat vindt de ondernemer nu van de overheidsregelingen? Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De Kamer van Koophandel heeft van 26 tot en 30 maart een peiling gehouden onder ruim tienduizend ondernemers over de overheidsregelingen die zijn getroffen in het kader van de coronacrisis. Hieruit is gebleken dat de TOGS (tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren) en Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) het meest relevant zijn voor ondernemers. Ook blijkt uit het onderzoek dat de impact van het coronavirus het grootst is op de reguliere werkzaamheden van de kleinere bedrijven.

Uit het onderzoek is ook gebleken dat de grotere bedrijven (meer dan tien werkzame personen) pas verwachten verder in de toekomst in financiële moeilijkheden te komen. Op dit moment zijn de zorgen het grootst voor zelfstandigen en micro-mkb’ers. Denk hierbij ook aan de horeca en persoonlijke dienstverlening. In deze sectoren geven vier op de tien ondernemers aan al in financiële problemen te zijn.

Wilt u als ondernemer meer informatie over de verschillende regelingen? Kijk dan vooral in ons dossier<. Of kijk hier voor meer informatie over deze zogeheten KVK flitspeiling.