Ledenrubriek 'Even voorstellen': Elincom Electronics

Ledenrubriek 'Even voorstellen': Elincom Electronics Door: FHI federatie van technologiebranches

Ik heb de eer als eerste deze nieuwe rubriek te mogen starten. Tijdens de bestuursvergadering van onze vereniging ontstond het idee om leden te vragen zich eens voor te stellen aan de overige leden.

Mijn naam is Danny Langbroek, bijna 50 jaar oud en recentelijk 25 jaar in dienst van Elincom Electronics B.V. Ik ben al sinds begin 2000 lid van de vereniging. Mijn eerste bijeenkomst was EMC in praktijk in Ede en na deze bijeenkomst ben ik lid geworden van de vereniging. De reden om lid te worden was het vergaren van kennis op het gebied van EMC en natuurlijk de mogelijkheid te netwerken met EMC-specialisten. Helaas is 2020 hiervoor niet het beste jaar, maar natuurlijk begrijpelijk dat veel activiteiten vanwege corona nu niet kunnen plaatsvinden.

Ik ben 25 jaar geleden begonnen als Productmanager van EMC filters van het fabricaat Block Transformatoren-Elektronik GmbH uit Duitsland. Zij maken met name ingangs- en uitgangsfilters voor frequentieregelaars en leveren aan veel bekende frequentieregelaar fabrikanten.  Aangezien we er daar in Nederland niet zoveel van hebben concentreren wij ons meer op de algemene applicaties. Naast Block hebben we ook nog EMI die zich juist richt op kleinere paneel filters, maar ook Tempest filters. Sinds 2005 ben ik de eigenaar van Elincom electronics B.V. maar hou mijn nog dagelijks bezig met de techniek omdat ik dat toch wel het leukste vind om te doen.

Sinds 2010 maak ik deel uit van het bestuur van de vereniging. Het bestuur bestond toendertijd uit alleen maar echte EMC specialisten en daarom heb ik mij vanaf het begin maar opgeworpen als penningmeester. Het leek mij verstandiger daar mijn specialisme in te laten uitblinken dan het technisch te moeten opnemen tegen een Frank Leferink, Gert Gremmen of een Pierre Beeckman.

In 2018 hebben we EEMC van Antoon Naus overgenomen. Antoon Naus was ook vele jaren lid van onze vereniging en zag ons als de juiste kandidaat om zijn bedrijf voor te zetten. Waar Elincom zich bezighoudt met lijngebonden storingen, richt EEMC zich met name op EMC afschermingsmaterialen.

Gezien het alleen maar toenemen van draadloze communicatie en het oplopen van de frequenties is er voor onze vereniging en zijn leden de komende jaren nog genoeg uitdaging te vinden. Natuurlijk is een goed design het belangrijkste, maar daarna zal toch EMC materiaal nodig blijven om apparaten te laten voldoen aan zijn eisen. Ik hoop daar nog veel jaren met plezier mee bezig te zijn.

Danny Langbroek
Elincom Electronics B.V.