Legionella veilige sensorkraan voor het laboratorium

Legionella veilige sensorkraan voor het laboratorium Door: Steendam Lab Furnishing Supplies

Stilstaand water in ‘dode’ leidingen is een potentieel gevaar door de vorming van bio-film. Bio-film is een voedingsbodem voor bacteriën zoals legionella pneumophila. Bestrijding van deze bacteriegroei is tijdrovend en vaak kostbaar.  

Legionella bestrijding
De nieuwe kraan van FAR in het Steendam assortiment wordt uitgevoerd met een speciaal ontwikkelde aanvoerslang. Een samenstelling van siliconen en zilverionen voorkomt de vorming van bio-film, en biedt daarmee een legionella veilige oplossing. Bovendien spoelt de elektronische kraan automatisch elke 24 uur na het laatste gebruik door.

Hygiënische aansturing middels sensor 
Een bedieningsknop van een kraan die door meerdere mensen gebruikt wordt, kan eenvoudig besmet raken en daarmee een bron vormen voor bacterieoverdracht. De FAR elektronisch aangestuurde kraan biedt hiervoor de oplossing. De sensortechniek maakt aanraking van de kraan overbodig. 

Laboratoriumkraan
De kraan wordt uitgevoerd in een robuuste lichtgrijze epoxy poedercoating, bestand tegen zuren en logen. Daarmee  is de kraan uitermate geschikt voor plaatsing in een veeleisende laboratoriumomgeving.

Uitvoeringen
Standaard batterij aangestuurd voor circa 150.000 inschakelingen. Tevens uitvoerbaar met een thermostatisch mengventiel voor verwarmd water en diverse uitlopen.

Meer informatie
Voor meer informatie, mogelijkheden en prijzen kunt u de productpagina op onze website bezoeken. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact met onze verkoopafdeling zoeken: 038 421 55 22